fbpx

Хотелска информация

 

Сърдечно Ви посрещаме с добре дошли в Комплекс Магура. В тази брошура ще намерите хотелска информация, която ще ви помогне да се насладите пълноценно на вашия престой при нас.
Настаняване и хранене
 • Освобождаване на стаите
Стаите се освобождават до 12 ч. Моля, ако планирате посещение на пещерата преди тръгване, освободете стаите преди това, защото няма да успеете да се върнете до 12 ч. Ако имате нужда да оставите някъде вашия багаж – обърнете се към персонала.
 • Закуска
Закуската е между 8.00 и 10.00 часа в хотелския ресторант срещу рецепцията.
 • Открит басейн (през летния период)
Той е с работно време 9.00 – 18.00 часа и е безплатен за гостите на комплекса. Размерите му са 10/4 м, а дълбочината е постоянна от 1.2 м. Деца под 12 г се пускат само с придружител. На рецепцията можете да закупите надуваеми ръкави и пояси, ако имате нужда. Можете да си закупувате храна и напитки от открития ресторант на самообслужване. На басейна се сервира само в пластмасови чаши.
 • СПА център
Работно време – 10.00 – 12.00 и 15.00 – 18.00 ч. Цената е 10 лв/човек и включва и ползване на джакузи
Масажите са с предварителна заявка от предния ден.
Аромотерапевтичен масаж “Кралица на пещерата” 60мин – 60лв
Цялостен масаж 50 мин – 50 лв. Частичен масаж 30 мин – 30 лв.
 • Масажен стол
Той извършва цялостен масаж – врат, гръб, седалище, крака, ходила и ръце. Има функция загряване и функция „Нулева гравитация“. Цена – 10 лв 20 мин. Всяко следващо ползване от друг член от семейството или същия човек е 6 лв.
 • Вътрешен ресторант
Работното време е 08.00 – 23.00. Работно време на кухнята – 12.00-22.30ч.
 • Открит ресторант
Работно време 08.00 – 23.00. Работно време на кухнята – 12.00-23.00ч
Функционира само през летния сезон.
 • Заплащане на услугите
Можете да заплащате хотелските и ресторантските услуги в брой и с банкови карти – Visa и Mastercard.
Всички услуги се заплащат на момента.
 • Домашни любимци
За съжаление, не е позволено настаняване с домашни любимци.

 

Допълнителна туристическа информация

 • Посещение на пещера Магурата
Тя се намира на 400 м от хотела, или 10 мин пеша, затова нямате нужда от вашите автомобили. Оставете ги на нашия паркинг.
Първата група влиза в 10 часа. На всеки кръгъл час влиза по една група, затова планирайте съответно времето. Последната група влиза в 16 часа. Възможно е промяна през различните сезони. Питайте за актуалния график – 093296677, или нашите колеги.
Цени – възрастни – 10 лв. Деца, пенсионери и студенти – 8 лв. Галерията с рисунките е затворена от 2 години и не се посещава. От всяка група се събират 5 лв за екскурзовода. При групи над 10 човека, цената за възрастен е 9 лв, а за ученици и пенсионери – 7 лв.
В пещерата температурата е целогодишно 12 ℃, затова си вземете топла дреха, независимо от времето навън. На места настилката е хлъзгава, затова носете удобни, ниски и затворени обувки, които не се страхувате да нацапате.
Пещерата е дълга около 2 км и посещението трае около 2 часа.
Изхода на пещерата се намира от другата страна на хълма и обратният път до нас е 2 км. Ще ви отнеме около 30 мин и ще се насладите на Рабишкото езеро, което ще се намира вляво под вас..
Тел за информация на пещерата – 093296677
 • Посещение на Белоградчишки скали
Разстоянието от Комплекс Магура до тях е 20 км и се изминава за 30 мин с автомобил. Тръгнете вдясно от хотела – на изток и карайте до следващото село – Кладоруб (рабиша, кладоруб). Завийте в него надясно и следвайте главния път до Белоградчик.
Работното време на крепостта е 09.00 -16.00 (Касае последно влизане. Крепостта затваря в 17.00). Цените са: Възрастни 6 лв., Деца, пенсионери и студенти – 4 лв., Семеен билет (родители с деца) – 12 лв. Отстъпки за групи.
 • Велосипеди под наем
Цена – 5 лв за 1 час и 10 лв за цял ден
 • Пешеходен туризъм и разходки
В района около Комплекс Магура сме изградили два туристически маршрута. И двата могат да се минат пеша и с велосипед:
  • Леката разходка
Маршрута е дълъг точно 10 км и се изминава за 2 часа и 30 мин. Тръгва се от комплекса, минава се покрай изхода на пещера Магура, след което се слиза плавно надолу до Рабишкото езеро. То се заобикаля цялото, като през цялото време вървите по хоризонтален черен път. На места минавате през обширни поляни с мащерка.
Пристигате отново в Комплекс Магура
На рецепция можете да получите карта, както и указания от къде да изтеглите GPS трак и как да го следвате през вашата навигация.
  • Приятният преход
Маршрута е дълъг 20 км и се изминава за 5 часа.
Тръгва се от Комплекс Магура, слиза се към близкото село Рабиша в южна посока. След пресичане на река Арчар, се изкачвате по черния път и навлизате в близките дъбови гори. Маршрута върви по меки горски пътища и след пресичане на река Салашка се минава през село Върба. След селото се върви 15 мин по асфалтов път и се изкачвате по билото западно от село Сливовник в посока Белоградчик.
На рецепция можете да получите карта, както и указания от къде да изтеглите GPS трак и как да го следвате през вашата навигация.
Маршрута е по-лесен в обратната посока Белоградчик ->Комплекс Магура. Този вариант за предпочитане, защото повечето време ще слизате надолу и ще имате хубава панорама. При желание, можем да ви закараме с наш транспорт до началната точка и преходът ви да завърши в комплекса.
 • Полет с топловъздушен балон
Можем по ваше желание да организираме привързано издигане или свободен полет с топловъздушен балон, както в района на Комплекс Магура, така и над Белоградчишките скали. Изисква се предварителна заявка.
 • Преход с електрически планински велосипеди
Можем да организираме преход с водач с електрически планински велосипеди в района на Белоградчишките скали. Ще можете да се насладите на прекрасни панорами докато правите лек преход в природата.
 • Езда
Предлагаме както няколкочасови преходи с кон, така и почасово яздене на. Изисква се предварителна заявка
 • Риболов
Предлагаме въдици под наем – 5 лв на ден.