fbpx

[:bg]

ЗАБАВНО И РАЗНООБРАЗНО

Детски групи

Комплекс Магура предлага широка гама от възможности за разнообразяване на престоя на детските групи. Могат да бъдат съчетани по такъв начин, че да запълнят напълно 4-5 дневен престой на децата, като всеки ден преди обяд може да им се предложи едно полезно и интересно събитие – посещение на природна забележителност, съчетано следобяда с забавно и приятно спортно или развлекателно занимание.


ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

Пещера Магура, Белоградчишките скали и крепостта Баба Вида


Белоградчишките скали се намират на 30 мин на юг от Комплекс Магура, пещерата се намира само на 400 м от нас, а град Видин и неговата разкошна крепост Баба Вида се намира на 40 мин на север. Това ни прави перфектното местоположение за опознаване на този край от страната. И трите забележителности мога да бъдат разгледани до обяд, така че на обяд децата да са обратно при нас и да получат топъл и вкусен обяд, да си починат и да се отдадат на интересни спортни занимания следобяда.


ПОВЕЧЕВДЪХНОВЯВАЩО

Езда на коне


Съвместно с наши партньори, предлагаме езда на коне, която може да се проведе или на брега на красивото Рабишко езеро, или в околностите на близкото живописно село Вещица, сгушено в полите на предбалкана. Първоначално конете се водят от придружител, за да обезпечим максимална сигурност, а когато децата се почувстват по уверени, ги пускаме сами да управляват коня, като винаги се движим в група. Конете са спокойни и дресирани и превръщат ездата в приятно преживяване. Главната ни цел е децата да се докоснат до животните и да ги заобичат. Разказваме им как се гледат конете и какви грижи искат.

ПРИКЛЮЧЕНИЕ

Катерене


Имаме изградена изкуствена стена за катерене, където децат имат възможност да се катерят до височина от 5 м. Обезопасяването се извършва с алпинистка седалка и въже, така че рисковете са сведени до минимум. Това е едно от любимите преживявания на детските групи при нас.

ПЪТЕШЕСТВИЕ

Пешеходен преход


В близост до Комплекс Магура се намира красивото Рабишко езеро.  Има много приятен маршрут, който обикаля езерото, с дължина от 11 км. Тръгва се от комплекса и предствлява чудесна разходка и начин децата да прекарат малко време в природата разговаряйки и забавлявайки се. Маршрута се минава за около 2ч и 30 мин. Можем да направим пикник в средата, където децата да се разхадят с вода и неща за похапване. Това е и денят в който децата вечерта заспиват най-лесно :-).

ИЗКУСТВА

Уроци по рисуване и приложни изкуства


Имаме възможност да поканим специалисти и да организираме на нашите малки гости страхотни уроци по рисуване и приложни изкуства. Може да се рисува върху платна, хартия или керамика, като децата получават основни познания по рисуване. Всяко дете получава възможност да нарисува собствена рисунка по време на урока. Приложните изкуства включват работа с най-различни материали – природни, събрани около нас (кори, листа, цветя, шишарки и др.), мъниста и всичко което има налично. Изработват се или се украсяват различни предмети.

ОЦЕЛЯВАНЕ

Уроци по скаутство


Имаме възможност да организираме едно- или неколко дневно обучение в скаутство, което се провежда от нашите партньори от Националната Скаутска Организация на България. Обучението е безкрайно интересно на децата и включва, ориентиране, морзова азбука, тайни знаци, ролеви игри и различни тайнствени скаутски дейности :-).

Тук ще сложим няколко цитата от сайта на нашите партньори:

“Скаутството, това е пътешествието, скитането, играта, трудностите, откриването – най-вече на самия себе си”

“Скаутството не свършва с прекрачването на границите между природата и  големия град. Той остава вътре в нас и ние сме скаути всеки ден и навсякъде. Всекидневното добро дело е неизменна част от живота на всеки скаут.”

“Защото един ден скаут, означава цял живот скаут!”

ЗАБАВА

Детска дискотека


Каним местен DJ и организираме детска дискотека. Забавата на децата е гарантирана! Изпълняваме всички техни музикални желания.

ПРОХЛАДА

Открит басейн


Откритият басейн предлага перфектната прохлада през горещите летни дни. Винаги това е любимата част от деня на всички деца и те с нетърпение чакат времето за басейна.

РАЗНООБРАЗИЕ

Анимация и забавления


Можем да организираме разнообразни занимания и игри за децата, като поканим наши партньори – опитни дългогодишни педагози, които да организират най-различни ролеви игри и забавни занимания.[:]